real estate menu left
real estate menu right

logokuva1.jpg

Vuosi 2009 PDF Tulosta SÀhköposti
Kirjoittanut Administrator   
07.07.2007 09:54

Korkean talomme rÀystÀÀn alla olevassa pöntössÀ (nro1) on yöpyillyt pikkuvarpunen koko talven ajan. On tullut pönttöön iltahÀmÀrÀn aikoihin ja lÀhtenyt aamulla pÀivÀn valjettessa.

20.3. oli Oulussa ensimmÀinen kevÀÀltÀ maistuva pÀivÀ vuonna 2009. On taas pönttöjen siivouksen aika ja samalla myös aika pÀivittÀÀ Tauno Talitintin kotisivuja ja kameralaitteitakin. Pihassamme on kaksi kameroin varustettua pönttöÀ, jotka on nyt liitetty aivan omaan, tÀhÀn tarkoitukseen varattuun tietokoneeseen. Kiitos lahjoituksesta Jukka ja Elektrometalli Oy.

Kameraohjelmakin on vaihdettu parempaan ja yritetÀÀnpÀ saada kuvat molemmista pöntöistÀ ja ehkÀ vÀhÀn muualtakin kunhan ehditÀÀn vÀhÀn vÀrkkÀillÀ. Sivuille tulee samalla myös parempi mahdollisuus katsella kameroiden ottamia kuvasarjoja. 

----------------

Perjantai 10.4.09: Pihakoivun uusittu pönttö kaksine kameroineen nostettiin paikoilleen. EikÀ mennyt kuin hetki, niin talitintti tuli tarkastelemaan pönttöÀ ja kurkistelemaan sisÀÀn. TÀssÀ ensimmÀinen video.

Keskiviikko 22.4.09: Pihakoivun pönttöön on ilmestynyt talitiainen yöpymÀÀn, mutta ainakaan vielÀ ei ole ilmaantunut pesÀtarpeita pönttöön.

Lauantai 2.5.09: Pihakoivun pönttöön on talitintti ryhtynyt tuomaan pehmusteita. On tuonut jo muutamien pÀivien ajan ja kÀy pöntössÀ tiheÀÀn.

Maanantai 11.5.09: Pihakoivun pöntössÀ on 6 munaa, joita tintti hautoo ahkerasti. Ei nÀytÀ vÀrikameran takia laitettu kattovalo hÀiritsevÀn.  TÀssÀ muutama kuva pöntöstÀ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viimeksi pÀivitetty 02.05.2011 19:48
 

Talitiainen ja pikkuvarpunen


Talitiainen (Parus major) on Euroopassa ja Aasiassa laajalle levinnyt tiainen. SitÀ tavataan yleisenÀ ihmisten asuinpiirien lÀhellÀ, talvella siemeniÀ ja jyviÀ sisÀltÀvien lintulautojen tai ruokintapaikkojen ansiosta, kesÀllÀ pönttöjen. Talitiaisen kansanomaisempi kutsumanimi on talitintti. [LÀhde: Wikipedia]

 

 

Pikkuvarpunen (Passer montanus) on laajalle levinnyt Vanhan maailman varpunen. Se on noin 14–16 cm pitkĂ€ ja 22–23 g painava varpusen sukulaislaji. Pikkuvarpusista suurin osa on olemukseltaan hieman varpusia sirompia. TĂ€rkeimpiĂ€ eroja varpuseen ovat pĂ€hkinĂ€nruskea pÀÀlaki, musta tĂ€plĂ€ valkoisella poskella ja kirkassointisemmat ÀÀnet. Tyypillinen lentoÀÀni on kova ”jĂ€k, jĂ€k”. Uros ja naaras ovat samannĂ€köisiĂ€ keskenÀÀn. Nuoren linnun pÀÀn vĂ€ritys on harmaansĂ€vyinen. [LĂ€hde: Wikipedia]

 

 
Powered by Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, .me.uk tld hosting. Valid XHTML and CSS.