real estate menu left
real estate menu right

logokuva1.jpg

PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Administrator   
29.03.2009 10:19

Tämä pönttö sijaitsee rauhallisella omakotialueella Oulussa aika isossa koivussa neljän metrin korkeudella.

Olemme seuranneet pöntön tapahtumia kameran avulla useamman vuoden ajan. Keväällä 2007 orava hätyytti jo pesintänsä aloittanutta talitintti -pariskuntaa niin, että hautominen jäi kesken ja pönttöön jä neljä munaa. Tuosta tapahtumasta on vuoden 2007 kohdalla kertomusta ja videoleikkeitä.

Talven 2007 / 2008 aikana pöntössä on yöseudut viettänyt talitiainen, joka on tullut sinne illalla n. klo 18 maissa ja pörhistänyt höyhenensä ja nukahtanut. Aamulla säännöllisesti ennen kello kuutta tintti on lähtenyt retkilleen.

Alla 27.4.2008 pöntöstä otettu kuva. Isäntä (tai emäntä) itse istuu harjalla ja vahtii reviiriään.

Pöntön takaosassa on pöntön alkuperäinen tekniikka, eli kameran virtalähdeosa ja alunperin videolinkin lähetin. Lähettimen peili näkyy viereisessä kuvassa pöntön oikealla puolella. Videolinkin vastaanotin oli n. 20 metrin päässä ikkunan takana sisällä, suoran näköyhteyden päässä lähettimen peiliin.

------

Vuoden 2009 huhtikuun alussa pöntön tekniikkaan tehtiin remontti, jonka yhteydessä videolinkki korvattiin kaapeliyhteydellä osittain senkin vuoksi, että on pöntön ulkopuolelle lisättiin toinen kamera, joka kuvaa kulkuaukkoa. Rohkeasti kokeillaan värikameroita, mikä sisäpuolisen kameran osalta tarkoittaa sitä, että pönttöön asennettiin ledeillä toteutettu kattovalo. Siis näkyvä valo, jonka huomaa selvästi toisen kameran kuvaamasta kulkuaukosta.

------

Vuosi 2010 seurannassa jäi siis väliin, mutta nyt keväällä 2011 on taas aika ryhtyä seuraamaan tapahtumia. Lauantaina, 16.4.2011 pönttö nostettiin puuhun entiselle paikalleen.
Viimeksi päivitetty 16.04.2011 16:12
 

Talitiainen ja pikkuvarpunen


Talitiainen (Parus major) on Euroopassa ja Aasiassa laajalle levinnyt tiainen. Sitä tavataan yleisenä ihmisten asuinpiirien lähellä, talvella siemeniä ja jyviä sisältävien lintulautojen tai ruokintapaikkojen ansiosta, kesällä pönttöjen. Talitiaisen kansanomaisempi kutsumanimi on talitintti. [Lähde: Wikipedia]

 

 

Pikkuvarpunen (Passer montanus) on laajalle levinnyt Vanhan maailman varpunen. Se on noin 14–16 cm pitkä ja 22–23 g painava varpusen sukulaislaji. Pikkuvarpusista suurin osa on olemukseltaan hieman varpusia sirompia. Tärkeimpiä eroja varpuseen ovat pähkinänruskea päälaki, musta täplä valkoisella poskella ja kirkassointisemmat äänet. Tyypillinen lentoääni on kova ”jäk, jäk”. Uros ja naaras ovat samannäköisiä keskenään. Nuoren linnun pään väritys on harmaansävyinen. [Lähde: Wikipedia]

 

 
Powered by Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, .me.uk tld hosting. Valid XHTML and CSS.