real estate menu left
real estate menu right

logokuva1.jpg

Pihakoivun pönttö PDF Tulosta SÀhköposti
Kirjoittanut Administrator   
29.03.2009 10:19

TÀmÀ pönttö sijaitsee rauhallisella omakotialueella Oulussa aika isossa koivussa neljÀn metrin korkeudella.

Olemme seuranneet pöntön tapahtumia kameran avulla useamman vuoden ajan. KevÀÀllÀ 2007 orava hÀtyytti jo pesintÀnsÀ aloittanutta talitintti -pariskuntaa niin, ettÀ hautominen jÀi kesken ja pönttöön jÀ neljÀ munaa. Tuosta tapahtumasta on vuoden 2007 kohdalla kertomusta ja videoleikkeitÀ.

Talven 2007 / 2008 aikana pöntössÀ on yöseudut viettÀnyt talitiainen, joka on tullut sinne illalla n. klo 18 maissa ja pörhistÀnyt höyhenensÀ ja nukahtanut. Aamulla sÀÀnnöllisesti ennen kello kuutta tintti on lÀhtenyt retkilleen.

Alla 27.4.2008 pöntöstÀ otettu kuva. IsÀntÀ (tai emÀntÀ) itse istuu harjalla ja vahtii reviiriÀÀn.

Pöntön takaosassa on pöntön alkuperÀinen tekniikka, eli kameran virtalÀhdeosa ja alunperin videolinkin lÀhetin. LÀhettimen peili nÀkyy viereisessÀ kuvassa pöntön oikealla puolella. Videolinkin vastaanotin oli n. 20 metrin pÀÀssÀ ikkunan takana sisÀllÀ, suoran nÀköyhteyden pÀÀssÀ lÀhettimen peiliin.

------

Vuoden 2009 huhtikuun alussa pöntön tekniikkaan tehtiin remontti, jonka yhteydessÀ videolinkki korvattiin kaapeliyhteydellÀ osittain senkin vuoksi, ettÀ on pöntön ulkopuolelle lisÀttiin toinen kamera, joka kuvaa kulkuaukkoa. Rohkeasti kokeillaan vÀrikameroita, mikÀ sisÀpuolisen kameran osalta tarkoittaa sitÀ, ettÀ pönttöön asennettiin ledeillÀ toteutettu kattovalo. Siis nÀkyvÀ valo, jonka huomaa selvÀsti toisen kameran kuvaamasta kulkuaukosta.

------

Vuosi 2010 seurannassa jÀi siis vÀliin, mutta nyt kevÀÀllÀ 2011 on taas aika ryhtyÀ seuraamaan tapahtumia. Lauantaina, 16.4.2011 pönttö nostettiin puuhun entiselle paikalleen.
Viimeksi pÀivitetty 16.04.2011 16:12
 

Talitiainen ja pikkuvarpunen


Talitiainen (Parus major) on Euroopassa ja Aasiassa laajalle levinnyt tiainen. SitÀ tavataan yleisenÀ ihmisten asuinpiirien lÀhellÀ, talvella siemeniÀ ja jyviÀ sisÀltÀvien lintulautojen tai ruokintapaikkojen ansiosta, kesÀllÀ pönttöjen. Talitiaisen kansanomaisempi kutsumanimi on talitintti. [LÀhde: Wikipedia]

 

 

Pikkuvarpunen (Passer montanus) on laajalle levinnyt Vanhan maailman varpunen. Se on noin 14–16 cm pitkĂ€ ja 22–23 g painava varpusen sukulaislaji. Pikkuvarpusista suurin osa on olemukseltaan hieman varpusia sirompia. TĂ€rkeimpiĂ€ eroja varpuseen ovat pĂ€hkinĂ€nruskea pÀÀlaki, musta tĂ€plĂ€ valkoisella poskella ja kirkassointisemmat ÀÀnet. Tyypillinen lentoÀÀni on kova ”jĂ€k, jĂ€k”. Uros ja naaras ovat samannĂ€köisiĂ€ keskenÀÀn. Nuoren linnun pÀÀn vĂ€ritys on harmaansĂ€vyinen. [LĂ€hde: Wikipedia]

 

 
Powered by Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, .me.uk tld hosting. Valid XHTML and CSS.