real estate menu left
real estate menu right

logokuva1.jpg

Vuosi 2011 PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Administrator   
07.07.2007 09:54

Tiistai 19.4.11: Pihakoivun pönttö ripustettiin puuhun 16.4. ja muutaman päivän se ehti olla tyhjillään, kunnes 19.4. illalla sinne ilmestyi pikkuvarpunen yöpymään. 

Perjantai 6.5.11: Pihakoivun pöntössä näyttää pikkuvarpunen yöpyvän joka yö. Pesätarvikkeita ei ole vielä kovin paljon näkynyt pohjalla. 

Sunnuntai 8.5.11: Pesänrakennus näyttää alkaneen räystään alla olevassa pöntössä. Kuvia rakentajasta ei tallentunut, mutta tyylistä voisi päätellä, että asialla on ollut pikkuvarpunen. Se raahaa pesään valtavan määrän karkeaa tavaraa eikä hienosta viimeistelystä ole niin väliksi.

Sunnuntai 15.5.11: Lämmin päivä sai aikaan vilskettä pöntöillä. Pihakoivun pönttöä kävivät tutkimassa vuorotellen talitiainen, siniitiainen, kirjosieppo ja pikkuvarpunen.

       

    

Myös räystään alla olevassa pöntössä vierailtiin ahkerasti. Sisällä kävivät muutaman minuutin välein ainakin pikkuvarpunen ja kirjosieppo.

    

 

----------------

Kamera1, Kamera2 ja Kamera3 ovat tällä hetkellä toiminnassa ja ne näyttävät noin 1 minuutin välein päivittyvää kuvaa. 

 

Viimeksi päivitetty 16.05.2011 16:49
 

Talitiainen ja pikkuvarpunen


Talitiainen (Parus major) on Euroopassa ja Aasiassa laajalle levinnyt tiainen. Sitä tavataan yleisenä ihmisten asuinpiirien lähellä, talvella siemeniä ja jyviä sisältävien lintulautojen tai ruokintapaikkojen ansiosta, kesällä pönttöjen. Talitiaisen kansanomaisempi kutsumanimi on talitintti. [Lähde: Wikipedia]

 

 

Pikkuvarpunen (Passer montanus) on laajalle levinnyt Vanhan maailman varpunen. Se on noin 14–16 cm pitkä ja 22–23 g painava varpusen sukulaislaji. Pikkuvarpusista suurin osa on olemukseltaan hieman varpusia sirompia. Tärkeimpiä eroja varpuseen ovat pähkinänruskea päälaki, musta täplä valkoisella poskella ja kirkassointisemmat äänet. Tyypillinen lentoääni on kova ”jäk, jäk”. Uros ja naaras ovat samannäköisiä keskenään. Nuoren linnun pään väritys on harmaansävyinen. [Lähde: Wikipedia]

 

 
Powered by Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, .me.uk tld hosting. Valid XHTML and CSS.