real estate menu left
real estate menu right

logokuva1.jpg

Vuosi 2014 PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Administrator   
06.04.2012 00:00

Vuoden 2014 kevät on jo pitkällä. Talitintti.com on elänyt hiljaiseloa jo parin vuoden ajan muuton ja henkilökohtaisten kiireiden takia. Kiitokset kuitenkin kaikille sivustoa seuraaville. Teitä on tosi paljon.

Ehdittiinhän kuitenkin rakentaa uusi pönttö uuteen osoitteeseen, vaikka vähän turhan myöhään. Pönttö asennettiin vasta 14.5. illalla, joten on hyvin mahdollista, että ainakaan ensimmäiselle pesintäkierrokselle se ei ehtinyt. Mutta seurataan tilannetta. Yllä oleva Kamera2 näyttää kuvaa uudesta pöntöstä. 

Sääksen pesäkamera Hailuodon Marjaniemessä on jälleen avattu. Katso sitä ja muitakin linkkejä oikealla ylhäällä olevasta kehyksestä otsikon Muuta mielenkiintoista alta. 

 

Viimeksi päivitetty 15.05.2014 09:08
 

Talitiainen ja pikkuvarpunen


Talitiainen (Parus major) on Euroopassa ja Aasiassa laajalle levinnyt tiainen. Sitä tavataan yleisenä ihmisten asuinpiirien lähellä, talvella siemeniä ja jyviä sisältävien lintulautojen tai ruokintapaikkojen ansiosta, kesällä pönttöjen. Talitiaisen kansanomaisempi kutsumanimi on talitintti. [Lähde: Wikipedia]

 

 

Pikkuvarpunen (Passer montanus) on laajalle levinnyt Vanhan maailman varpunen. Se on noin 14–16 cm pitkä ja 22–23 g painava varpusen sukulaislaji. Pikkuvarpusista suurin osa on olemukseltaan hieman varpusia sirompia. Tärkeimpiä eroja varpuseen ovat pähkinänruskea päälaki, musta täplä valkoisella poskella ja kirkassointisemmat äänet. Tyypillinen lentoääni on kova ”jäk, jäk”. Uros ja naaras ovat samannäköisiä keskenään. Nuoren linnun pään väritys on harmaansävyinen. [Lähde: Wikipedia]

 

 
Powered by Joomla!. Designed by: Joomla 1.5 Template, .me.uk tld hosting. Valid XHTML and CSS.